ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“

Денят е част от Европейската седмица на физическата активност и спорта и е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците. Целта на събитието е да се покаже, че освен здраве, спортът е и забавление, което повишава усещането за „принадлежност“ към училището на всеки участник.

Директорът на ОУ „Братя Миладинови“ г-н Камен Минков откри състезанията с приветствено слово и с пожелание към участниците за успех и спортменство. Организатор на събитието бе г-н Борислав Чаушев – преподавател по физическо възпитание и спорт.

Учениците от всички класове се разпределиха според интересите си в спортните секции по футбол, бадминтон, тенис на маса и шах, народна топка и щафетни игри за по-малките, към които се присъединиха и деца от ДГ „Ралица“.

Освен че се забавляваха в любимите си спортове, най-изявиилите се ученици получиха грамоти.

            В надпреварата по тенис на маса I място зае Синан Зейнял от VI”а“ клас, Моника Костадинова от Vа“ клас получи II място и на III място се класира Анжелина Донева от VIIa“ клас.

            В играта на бадминтон с I място се отличи Едис Вейсалов, с II място – Светослав Матеев и с III място – Габриел Манолов – и тримата ученици от VIIa“ клас.

            В турнира по шах на безапелационното I място бе Виктория-Елизабет Миткова от VIIа“ клас, която е и шампион по шах на България.

            Шестокласниците на ОУ „Братя Миладинови“ заслужиха купата за най-добър отбор по футбол, а медал за най-добър играч получи Преслав Тицов от VIIа“ клас.

            „Be Active!” – с това послание миладиновци призовават да спортуваме повече и да водим активен начин на живот.

This slideshow requires JavaScript.