ЗАЕДНО В СПОРТА

Спортен празник под мотото „Заедно в спорта“ събра десетки деца на 27 май 2016 г. в двора на ОУ“Братя Миладинови“. Директорът г-жа Мария Димитрова даде начало на състезанията, като насърчи участниците да се включат активно в различните прояви.

This slideshow requires JavaScript.

Инициативата беше осъществена благодарение на програмата „Русе – европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на фондация „Русе-град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт.

В спортния празник взеха участие ученици от първи до осми клас. Проведоха се турнири по футбол, тенис на маса и народна топка в класовете от прогимназиален етап. Малчуганите от начален етап се забавлявах с парашут и щафетно бягане. През цялото време дворът кънтеше от гласовете на участниците в игрите и на подкрепящите ги съученици.

Организаторите зарадваха всички отбори  – раздадени бяха награди – топки, федербал, хилки за тенис.

Основна заслуга за организацията на празника имаше г-жа Галина Александрова, която вложи желание и енергия, за да разпали спортния дух на учениците. Събитието породи много вълнения и удовлетворение от постигнатата цел – да повиши мотивацията към активна двигателна дейност, водене на здравословен живот и закаляване на подрастващите.