Наградени ученици

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА „КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“

 

This slideshow requires JavaScript.

На 11.04.209 г. в град Ловеч, родното място на първия български космонавт, се проведе награждаването  в националния конкурс „Към звездите“. В конкурса са участвали над 1680  рисунки на деца от цяла България. Той е посветен на 40 години от полета на първият български космонавт Георги Иванов. Ученичката от V „А“ клас на ОУ „Братя Миладинови“, Анжелина Искренова Донева се класира на трето място, като наградата и бе връчена от Александър Александров в присъствието  на много космонавти  от различни държави. Специална грамота имаше и за учителката по изобразително изкуство г-жа Николинка Петрова.

 

 

В международния конкурс за детска рисунка посветен на деня на водата 22.03.2019 „Вода за всички“организиран от ОМД Русе са участвали 512 рисунки на деца от България, Франция, Испания. 

Радост Неделчева, ученичка в пети клас на  ОУ“Братя Миладинови“е класирана на второ място във втора възрастова трупа.

 

На 10.03.2018 г. в Пленарна зала се проведе рецитал – конкурс „За да я има България“. Участие взеха:

Павел Данаилов Георгиев – ученик от ІІ „А“ клас
Анжелина Искренова Донева – ученичка от ІV „А“ клас
Теодора Росенова Иванова – ученичка от ІV „А“ клас
Поощрителни награди получиха Павел Данаилов Георгиев в направление„Следвъзрожденска и съвременна литература“ и Теодора Росенова Иванова в направление „Възрожденска литература“.

Всички участници получиха и грамоти.

This slideshow requires JavaScript.

На 12.02.2018 бе проведен общински турнир по тенис на маса. Участваха: Ивелин Иванов, Дамян Главинчев, Боян Косев. Отборът зае трето място в турнира. Боян Косев зае второ място в индивидуалното класиране.

This slideshow requires JavaScript.

На 18.01.2018 бе проведено общинско състезание по шахмат в нашето училище. Участваха: Денис Вейсалов 6 клас, Добрин Недев 7 клас, Миглена Руменова 6 клас. Отборът зае второ място в турнира.

 

This slideshow requires JavaScript.

За  поредна година второкласниците от нашето училище се включиха в общинското състезание по правопис „Буквоплет“, което се проведе на 19 март 2017 година в Канев център под патронажа на Лайънс клуб – Русе. Николай Янков и Емилия Петрова се отличиха с грамотността си сред 32 участници от 16 училища от град Русе. 

 

Денис Вейсалов спечели Специална награда на РИОСВ – 

грамота за активно участие в проект на значка, посветен на Световния ден на влажните зони – 2 февруари 2017 година

This slideshow requires JavaScript.

 

 

тереза награда
Тереза Георгиева – ученичка от VІІ „а“ клас е наградена с грамота от кмета на Община Русе за високи постижения вобластта на изобразителното изкуство
тереза бог
Тереза Георгиева – ученичка от VІІ“а“ клас, наградена с грамота за класиране на първо място на Национален конкурс „Бог е любов“ в област „Приложно изкуство“
риосв2
Ученичките от V „а“ клас Ивайла Баева и Виктория Стоянова спечелиха първо място на конкурс за комикс „История на езерото“ на РИОСВ – Русе