НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

На 22 октомври 2018 г. в ОУ „Братя Миладинови“ бе даден стартът на Националната седмица на четенето с инициативи в начален етап.

На 24 октомври 2018 г. се включиха и учениците от V до VІІ клас. Г-жа Стефка Георгиева, учител по БЕЛ, посрещна своите ученици и ги насърчи да четат, защото четенето ги изгражда като личности. Докосването до книгите е докосване до целия свят чрез тях. Това е мисията на тази инициатива – мисия, която трябва да следват през целия си живот.

Учениците от VІІ клас бяха водещи на телевизионно предаване „Миладинов свят“, което имаше за цел хумористично да представи училищния живот. Те се състезаваха за „Най – добър четец“.

Учениците от VІ клас се състезаваха за „Най – добър в правописа“. Задачите си намираха на Дървото на знанието.

Учениците от V клас представиха свои авторски приказки и митове. Всички ученици бяха в костюми, представящи техните герои. Състезаваха се в кръга „Най – добър разказвач“.

Директорът на училището, г-жа Мария Димитрова награди всички участници с грамоти и ги насърчи да продължават да четат, да се усъвършенстват в разказването, смело да разгръщат страниците на голямата книга на науката.

This slideshow requires JavaScript.