Новини и събития

МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ

Петима ученици от ОУ „Братя Миладинови“ бяха отличени през лятото на Международния музикален онлайн конкурс „Wings for Stars“. Братята Лъчезар Иванов от IIIБ клас и Ивайло Иванов от VIА клас извоюваха второ място съответно в специалностите „фолклор“ и „поп и джаз“. Близначките Кристияна и Мартина Младенови от IIIА клас също получиха втора награда в специалност „вокални ансамбли“. Младите таланти, които са част от вокалната група при ОУ „Братя Миладинови“ „Нотни картички“ с ръководител Здравко Петров, получиха от журито грамоти и медали.
Мария Иванова, която също беше част от вокалната група и от тази учебна година е вече в гимназия, получи поощрителна награда.

ДНИ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ

На 21.09.2023 г.  във връзка с кампанията „Дни на безопасността на пътя“ в периода от 16-22.09.2023 г. с учениците от шести клас се проведе час по гражданско образование, посветен  на БДП. Ученици от класа представиха презентация на тема „Конфликти на пътя“ и дискутираха върху ситуации, на които са били свидетели или са участвали в тях. Мероприятието е част и от предвидените в училище дейности, свързани  с 22.09 – Ден без автомобили.

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

„Голямата слънчева сграда
от нашата песен ехти,
училище почваме с радост,
с нови, прекрасни мечти!“
За 112-и път удари училищното звънче в ОУ „Братя Миладинови“. Първия учебен ден миладиновци по традиция отбелязаха тържествено със стихотворения, песни и танци. Първокласниците с малко плахост, но и с нетърпение прекрачиха за първи път училищния праг. Празникът за малчуганите продължи в приказно украсените класни стаи, като получиха много подаръци, лакомства и своите първи учебници.
На добър час, мили деца!
Здрава и успешна 2023/2024 учебна година!

ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ПРИРОДАТА

На проведения през месец юли IV международен конкурс „Приказният свят на природата“, в който участваха повече от 700 малки творци от България, Италия, Испания, Германия, Дания, Великобритания, САЩ и Румъния, нашите ученици Елица Иванова, Любомир Шуманов и Роси-Рос Георгиева са сред най-добрите. Техните рисунки участваха в изложбата, подредена във фоайето на Община Русе.

 

29.06.2023 Г. – ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Вече няколко години 29.06. се отбелязва като  ден на БДП в България. По този повод на площадката по БДП в училищния двор се проведе състезание между учениците от седми клас. Първия етап включваше  игра „Познавате ли пътните знаци?“. Всеки отбор преминаваше покрай стойка с пътен знак, за който трябваше да сподели всякаква информация. Втория етап включваше слалом, но с очила за симулирана употреба на алкохол и наркотици. Тук не мина без ПТП, за щастие без последствия. Третата част включваше преминаване с велосипед по зададен маршрут с очила зя симулация на пиян и дрогиран водач. Тогава участниците разбраха каква опасност представляват такива водачи на пътя. В заключение всички се запознаха с инструктажа по БДП за ваканционните месеци. Безопасни летни дни!