ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

Мартеницата е един от най-емблематичните и обичани символи на България. Преплетените бели и червени конци са символ на чистотата, невинността,  новото начало и на живота.
По случай празника, предвещаващ настъпването на пролетта, децата от предучилищните групи на ДГ „Чучулига“ получиха мартеници, за да са здрави, румени и засмени. Директорът на детската градина, учители и служители посрещнаха с огромно удоволствие представителите на ОУ „Братя Миладинови“ и с радост приеха поднесените подаръци мартенички, пъстър календар с отличени рисунки на възпитаници на училището, както и пролетни цветя.
Нашите учители разказаха на децата, че предстои едно от най-хубавите пътешествия в техния живот – да станат ученици, а те в захлас слушаха и се вълнуваха, че този момент много скоро ще настъпи за всички тях. Малчуганите бяха любопитни и какво ще учат в училище, дали е по-различно, отколкото в детската градина. От своя страна те поздравиха учителите от ОУ „Братя Миладинови“ с прекрасни стихотворения и песни.