15 септември – надежда за напредък и духовен растеж на нацията

С тези думи днес се обърна към учениците и колегите си директорът на ОУ „Бр. Миладинови“ г-жа Мария Димитрова. Тя отбеляза, че учителският екип се гордее с постиженията на своите ученици. Едно от най-старите училища в Русе, възпитало и дало светлината на познанието на хиляди достойни граждани на Република България, където и да се намират те сега по света, днес отново ритуално отвори врати. Учениците на ОУ „Бр. Миладинови“ отново бяха изпълнили училищния двор. Детски глъч и празнични усмивки съпровождаха родители, учители и ученици.

Училищното тържество бе уважено от представители на РИ по образованието – Русе г-жа Р. Георгиева и г -жа Б. Петкова, както и от бившият директор на училището г- жа Златинова на която бе предоставено по достойнство правото да бие първия за тази учебна година училищен звънец. Малките първокласници, притеснени и объркани, водени от своите класни ръководители, влязоха в класните стаи, преминавайки под венец от здравец и цветя. Те също бяха подготвили стихчета или песни, с които се надпреварваха да се изявят пред учебната дъска.

На добър час на тези, които за пръв път прекрачват училищния праг! На добър час на всеотдайните учители, променящи отношението към света на учениците си като им предават познанието!